Csatlakozz hozzánk

Hogyan tudsz jelentkezni hozzánk?

Ha megtaláltad a profilodba illő pozíciót, válaszd a „Jelentkezem” lehetőséget és töltsd fel önéletrajzod. Ha önéletrajzzal pályázol a rendszer automatikusan kitölti az adataid a jelentkezési mezőkben, melyek a regisztrációhoz szükségesek, így azokat csak ellenőrizned kell.

Kiválasztási folyamatunk

1

A meghirdetett álláslehetőségeinkre már néhány kattintással lehet pályázni, ehhez használható Facebook és Linkedin fiók is.

2

Az önéletrajzok beérkezését követően a szakterületek vezetőivel együtt kiválasztjuk azokat a jelentkezőket, akikkel személyesen szeretnénk találkozni.

3

A kiválasztott pályázókkal telefonon vesszük fel a kapcsolatot interjú időpont egyeztetése érdekében.

4

A jelöltek meghallgatása legfeljebb 2 körös interjú keretében történik, mely során HR és szakami beszélgetésre számíthatnak. Ez a folyamat kiegészülhet szakmai és személyiségi teszttel, nyelvi felméréssel. 

5

Miután megszületett a döntés a kiválasztott jelölttet telefonon és e-mailben is értesítjük, majd a folyamat zárásaként a jelentkezőknek visszajelzést adunk az eredményről.

Van egy javaslatunk!

Ha esetleg nem találnál olyan pozíciót amire tudnál most jelentkezni, akkor jelentkezz általánosan! Amikor regisztrálsz, megkérdezzük, hogy milyen lehetőségek érdekelnek, és amint indul egy a kategóriába beillő pozíciónk, fogunk keresni emailben! Onnan pedig már egy kattintással tudsz jelentkezni.

Kikkel találkozhatsz az interjúkon? Kiket keress kérdéseiddel?

Dávid Violetta

Dávid Violetta vagyok és több, mint 5 év fejvadász szektor után, tavaly én is KÉSZ lettem.😊 Ezalatt az idő alatt szépen végig jártam a sourcing és toborzás útját, nagyrészt mérnöki és összetettebb technikai kereséseket támogattam, majd koordináltam. Mivel ügyfélkörünkben a gyártócégek, és kutató-fejlesztő központok mellet az építőipar is helyet kapott, így sosem állt tőlem távol a technikai toborzás – kifejezetten szeretem ezt a területet. 😊

Hozzám tartozik a pénzügy, beszerzés (logisztika), HR, képzés, tervezés, innováció, mérnöki (mélyépítés, vállalkozás), technológia és ingatlan üzemeltetési területe.

Jenser-Solymosi Eszter

Tapasztalatom legjavát az IT terület adja, eleinte, mint fejvadász, később vállalati oldalon. Eleinte a tehetségek felkutatása volt a feladatom, később a teljes toborzási folyamat hozzám tartozott. A junior szinttől egészen a senior, vezetői kvalitású szakértők megtalálásáért, bevonzásáért voltam felelős, majd egy íves ugrással átkerültem a az autóiparba. Itt szélesítettem korábbi, speciális tudásomat, kereséseim széles spektrumot fedtek le, a fizikai toborzástól, a Back Office, támogató területek támogatásán át, egészen a specialista és vezető pozíciókig tartott a felelősségi köröm.

Jelenleg a marketing, gazdasági, mérnöki, kutatás és fejlesztés, IT és flotta területei számíthatnak a segítségemre, amennyiben új kollégára van szükségük.

Bodóki Richárd

Szakmai pályafutásom kezdetén különböző informatikai cégeknél szerezhettem tapasztalatot vállalati HR oldalon. 2 évet töltöttem el Magyarország legnagyobb kiadójánál, ezt követően pedig az autóipar egy meghatározó szereplőjénél bővíthettem tudásom 3 évig. Teljes toborzási és kiválasztási folyamatok tartoztak hozzám, fehér és kékgalléros pozíciók, vezetői kiválasztások szakterületek támogatásával. Múltamnak köszönhetően a munkaerőpiac több szegmensébe láthattam bele, a KÉSZ Csoportnál pedig ismét egy új szektorba kaphattam betekintést, mely a recruitment széles spektrumát fedi le.

Jelenleg a mérnöki (vasbetonipar, épületvillamosság-automatika, magasépítés), acélszerkezet gyártás, hajózás és vízépítés, számvitel, munkaügy területét támogatom.

Lépj kapcsolatba velünk!

Kérdésed van hozzánk? Keress minket bizalommal!